fbpx

NA MINO

Med pogovorom o tem, kje bi si lahko ustvaril dovolj mirno okolje za začasno življenje in ustvarjanje, je nekdo omenil kraj na hribu, kjer je veliko zidanic. Postal sem bled in v smrtni grozi sem znorel ter se ideji uprl z vsem obstojem. Šlo se mi je za življenje in smrt. V tistem trenutku sem bil v stanju ubiti nekoga samo, da sebe rešim. Nekako sem se uspel pomiriti in pogovor je lahko dokaj normalno stekel. Nekdo od prisotnih me je vprašal, kdo je dejansko deloval skozi mene. Podoba, ki je bila na obrazu prisotna, ni bila moja. Dovolil sem si začutiti razliko in predihal občutke, ki so bili prisotni. Kmalu se začne zadeva jasniti. Postavimo nekoga, da odigra vlogo energije, ki je delovala skozme. Takoj se izrazi informacija, da prihaja po rodu, po moški liniji. Spomnil sem se na prednika, ki naj bi v bližini zidanic med svetovno vojno zapeljal na mino in izgubil življenje. Vprašal sem ga, če je bil on. Odgovor je bil pritrdilen. Zanimalo me je, kaj hoče od mene. Pove mi, da ni umrl zaradi mine. Boril se je za domovino. Deloval je prikrito. Ujela ga je skupina pijanih domačinov in ga mučila do smrti. Od njega so izsiljevali informacije, ki bi jih lahko prodali. Da bi prikrili zločin, so ga naložili na voz in pod njega postavili mino. Spomnil sem se kako mi je že pred tem pošiljal znake. Nekoč sem na njegovem grobu prižgal svečo in se odpeljal ravno po tisti cesti, kjer naj bi bil ubit. V bližini kraja dogodka sem zapeljal v luknjo v vozišču. Počilo je kot bi pod menoj razneslo eksploziv. Takoj sem pomislil na prednika. Bilo mi je čudno, a se nisem poglobil.

Večkrat sem se zapletel v pogovore, ko se je omenjalo razne oblike mučenj in resnic v ozadju medvojnih zgodb, zapakiranih za javnost. Spraševal sem se, čemu sem moral izvedeti vse te informacije. Doživel sem, da so ljudje prihajali v mojo družbo zaradi informacij in izvajali pritisk. Avtomatično sem se postavil v borbeno držo ali pa sem se zaprl. Grožnje, izsiljevanja in podtikanja, pa tudi predstavljajo doživete dogodke v tem življenju. Ta izpad mi je ponudil dovolj smiseln odgovor na vse skupaj. Prednik je želel, da povem, kaj se mu je v resnici zgodilo. To sem izpolnil in zaprosil angele, da ga odnesejo v luč.

Včasih se vprašam, zakaj sem ravno jaz v rodu tisti, ki se mora z vsem tem ukvarjati. Če se primerjam z večino mojih vrstnikov, je to predvsem breme. Če sprejmem svojo drugačno pot in vso podporo iz duhovnega sveta, pa postanejo vse te izkušnje velikanski blagoslov. Naj me duša in svetloba še naprej podpirata in blagoslavljata na moji poti.

Leave a Comment